För mig började det med att jag ville göra en sallad med tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället. Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie"
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Till salladen åt vi rosenbröd som det skulle ha varit olivröra på (hade passat utmärkt), men den tog slut väldigtfort
Servera den ljumna salladen till tonfisken. Pensla tonfisken med olja och salta den. Blanda de ugnsbakade palsternackorna och tomaterna med valnötsvinägretten och machesalladen
Den blev mycket friskare och lättare än jag trodde den skulle bli, den grova senapen på tonfisken smälte in och passade helt klart ihop med den lätta potatis salladen
Lägg salladen och tonfisken på tallrikar och toppa med tunna strimlor färsk sparris och morot. Tonfisken blir vackrast om du har en filé som är rektangulär och jämn i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.