För mig började det med att jag ville göra en salladmedtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Efter en helg där inte en enda tanke ägnats åt kalorier kändes en sallad ganska skönt i magen. Jag vill gärna smaksätta bönor med något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga
Lättaste salladen i världen men oj vad gott det är. Efter förra veckans lunch med Elin och en massa prat om Barcelona och Paris blev jag så sugen på tapas
Lägg upp bönsalladen i djupa tallrikar med halloumi ovanpå. Upprepa en gång till med försiktig hand. Ta fram en stekpanna och ringla i olivolja, värm upp på medelvärme
Blanda den med dressingen. 2 tsk italiensk salladskrydda. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallriken sen
Servera den ljumna salladen till tonfisken. Pensla tonfiskenmed olja och salta den. Blanda de ugnsbakade palsternackorna och tomaterna med valnötsvinägretten och machesalladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.