Grillat är ju godast, och enligt mig en av de största fördelarna med sommaren. Men, poängen med den här utläggningen och den här rätten är egentligen inte att snacka om att du borde grilla så ofta som möjligt – nej snarare är det att försöka få in i huvudet på fler att man borde grilla så många olika saker som möjligt
Vi grillade fläskkött och åt med en grekisksallad och en tzatziki. Jag måste säga att trots att jag har varit tvungen att arbeta lite med rättning och betygsättning samt att jag har skrivit klart min hemtenta i helgen har det varit så skönt att komma hem till Sverige
Servera salladenmed vinegretten och ett gott bröd. Vispa samman olja och Rea lemon och blanda i tomat och basilika, smaka av med salt, peppar och socker
För mig började det med att jag ville göra en salladmedtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Servera med lite surdegsbröd och kanske lite späda salladsblad. Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé
Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök. Lite isbergs sallad. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Vänd försiktigt runt de grillade grönsakerna medsalladsbladen. Smaka av med salt. små salladsblad. 1. Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor
Idag kommer därför ett tips på grekisksalladmed pasta för en matigare känsla. Eftersom vi har kommit in i juni nu kör jag fullt ös med sommarmat, gärna fräscha sallader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.