4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
…och gjorde en fruktig sallad av dessa ingredienser. Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Skär till sist fisken i strimlor och lägg på salladen. Dela, kärna ur och skala avocadon häll soja i mitten som en skål och lägg på tallrikarna tillsammans med en klick wasabirom
Matig mejerifri sallad med tonfisk och avokado. Solroskärnor, gärna saltade och rostade. Här kommer recept på min matiga tonfisksallad som passar lika bra att äta hemma som att ta med sig på utflykten
Servera omeletten tillsammans med salladenoch eventuellt lite extra citronsaft. Skölj grönsakerna, skiva löken, ta bort stocken från spetskålen och strimla kålen
Servera med lite surdegsbröd och kanske lite späda salladsblad. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.