Blanda pasta med tomat, mozzarella och pesto. En jättegod och lättlagat rätt med italienska smaker. Gör peston genom att noppa av alla bladen på basilikan och lägg i en mixer
Ingredienser Portioner. 4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Då passar det verkligen med Pasta Pesto, som går i ett nafs. Det här med matlagning kommer verkligen i kläm, nu när det ska fixas och trixas så här inför julen
Har aldrig riktigt fattat grejen medpesto tills i somras när min tjejkompis och jag hade picknick på stranden och hon envisades med att vi skulle ha pesto till
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Eftersom röd pesto innehåller ca 1/3 soltorkad tomat så är det såklart rätt liberal LCHF. Röd pesto 5-6 port. Röd pesto 5-6 port 50 g pinjenötter
Smaka av med vinäger, salt, peppar och socker. Är inte lika koncentrerad smak som pesto på basilika. Passar bra att smaksätta såser med, tillföra lite färg och smak till pastarätter eller att använda i salladsdressing
Dom är verkligen uppvuxna medpesto och jublar varje gång jag gör en sats med hemmagjord pesto. Jag brukar alltid börja med att skära parmesanen i mindre delar, så att mixern ska kunna hacka den lättare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.