Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Nagga med en gaffel och grädda i 8–10 minuter. Skär kakan i 8 bitar med en varm kniv
Dagen har rusat förbi i en rasande fart med massor av sysslor här hemma plus en skön promenad i det underbara vintervädret och sedan avslutades eftermiddagen med kalas för brorsonen
Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter. Låt svalna något och rör i vaniljsocker och chokladen i bitar
tjocka och fluffiga äppelpajs-pannkakor med hemkokt chokladkolasås. Klassiska pannkakor är helt klart något som alltid går hem men jag älskar att experimentera med olika varianter av pannkakor både i smaksättningen och med toppingen
Receptet gäller för 10 port 3 dl Arla® vispgrädde 3 msk konc hallonsaft några droppar röd hushållsfärg 1 liter vaniljglass 100 g små maränger Chokladkolasås
Stjälp upp glassen eller skopa upp och häll över chokladkolasåsen, toppa med Dajm som du har krossat lite och strö ev över rostad kokos eller kokoschips
Varva glass, maränger, hallongrädde och chokladkolasås på ett fat. Chokladkolasås. Koka ihop ingredienserna till såsen i en kastrull på svag värme ca 10 min
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel. Mörk chokladkolasås. Sikta och vänd in blandningen i smeten med hjälp av en slickepott
Frusen fluffig polkagrispaj medchokladkolasås. Vit kladdkaka med Kahlua. Har man glassvåffelstrutar hemma, blir det supergott och mortla och sedan bröa formen med det
Bottarna monteras på varandra och smaksätts med ChokladBaileys. Chokladkolasås. Jag använde sedan detta till att fylla mitten av tårtan då den sjunker ihop något jämfört med kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.