En smörgås på hembakat bröd är heller inte fel. Tillsätt vattnet inte allt på en gång beroende på hur tjock soppa du vill ha, buljongtärning och grädde
Recept på fyra andra frysta efterrätter/tårtor hittar du om du klickar på denna länk. Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för. Jag har kommit över en raritet, nämligen min farmor och min farmors mors gamla bakbok
Se också detta tips på en rolig gå-bort present i form av Cookies på burk. Att veta att någon lagt ner tanke, tid, möda och pengar på att skapa något själv och vill dela detta med andra, det är kärlek ♥
Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på. Vill man prova på annat vis, när man sätter sin deg, kan man tillsätta rumsvarmt fett
Jag brukar köpa naturella tomater påpåse, och marinera själv med god olja och olika smaksättningar. Jag tycker dessa soltorkade tomater är en riktigt fin julklapp/gå-bort-present
Jag har börjat kika lite på nyårsmenyn och föll för dessa två efterrätter. Använd gärna en ekologisk apelsin så behöver du inte fundera på hur hårt besprutat skalet är
Använder du sill som redan är urvattnad - inläggningssill - så hoppar du över detta. För vissa av oss är morötterna i inläggningen väldigt populära, dom blir väldigt krispiga och syrliga i smaken och är smaskiga att knapra på - även för de av er som inte gillar sillen så värst mycket
Tänk på att pepparkaksdegen håller läääänge för kryddorna är bevarande. * Smält smöret och häll i sirap i kastrull* Läs upp farinsocker i, rör om* Låt kallna* Rör i två ägg* Lös upp bikarbonaten i lite kallt vatten och häll i* Rör i 16 dl mjöl snabbt (använd degkroken på elvispen)* Rulla till en rulle och lägg in i kylen* Baka ut när du har tid* Mjöla bakbordet ordentligt (1 dl mjöl)* Tryck ut degen och kavla sedan försiktigt till önskad tjocklek* Låt barnen skära med trubbig kniv, till bokstaven i deras namn, gubbar, monster etc. * Justera de kakor som du vill ha snygga när de precis kommit ut från ugnen, då kan man skära i kanten* Grädda 6-8 minuter på 180 grader, vakta hela tiden så att de inte blir för mörkt gräddade
Jag har en vana att snöa in mig på olika livsmedel och ett tag äta det till både höger och vänster. Även om jag åt äggröra med kokosfräst vitkål till frukost, har jag inte på långa väger ännu stillat mitt sug efter vare sig kål eller ägg, så det fick bli en liten twist också till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.