Skala och klyfta löken och skär morötterna till ganska tjocka slantar - de ska inte koka sönder. Så här gör min mamma när hon beskriver muntligt i alla fall
Tillsätt lite vatten åt gången, och rör ihop till en smet, med samma konsistens som jordnötssmör (smeten blir torrare av proteinpulvret så tillsätttillräckligt med vatten så smeten blir som jordnötssmör igen)
Smula jästen i en bunke, tippa i lite av degspadet och rör tills det blandats. Jag gjorde dubbel sats och gräddade med två pannor och då gick det undan, får väl jobba lite på det där att kavla tunt men de blir hur som helst grymt goda
Knäck i ägg och tillsätt mjölk och smält, avsvalnat smör. Men F är å andra sidan en kreativ karl i köket som mycket väl förstår att om man byter äppelskivor och äppelriv mot avrunnen ananaskross och ringar och samtidigt ersätter kanelen med några nypor vanilj, ja då har man plötsligt en finfin ananaskaka under ett knäcktäcke
Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar och lät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott
Knäck i ägg och tillsätt mjölk och smält, avsvalnat smör. Men F är å andra sidan en kreativ karl i köket som mycket väl förstår att om man byter äppelskivor och äppelriv mot avrunnen ananaskross och ringar och samtidigt ersätter kanelen med några nypor vanilj, ja då har man plötsligt en finfin ananaskaka under ett knäcktäcke
Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Ett extra stort plus får den här maträtten eftersom den är lätt att laga och gjord på enkla och billiga råvaror, vilket passar bra så här innan jul när tiden och pengarna går åt till annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.