Här finns receptet om du vill prova min mammasskinkstek >Tack snälla för maten, mamma. -) Jag vet att jag bara kommer att bli besviken om det inte "smakar som mammas"
Receptet nedan är enligt mammas muntliga beskrivning av hur hon gjorde kycklingen förra söndagen. Servera medsåsen, kokt potatis, svartvinbärsgelé och inlagd gurka
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Vi fick dock ta ut steken före potatisen, lät potatisen stå inne ett tag till medan steken vilade
Gnid in skinkstekenmed salt, peppar och rosmarin. Gör många små snitt i skinkstekens ovansida. Skiva steken och bjud den tillsammans med lök, sås, kokt potatis och brynta morötter eller andra rotfrukter
Vispa ur stekpannan med finriven vitlök, vinäger tomatpuré och buljong. Köpte en tidning, ”lantliv, mat & vin”, i går och fick ett super enkelt och framför allt roligt tips på att ta vara på den kokta ”gamla” potatisen
Tvätta potatisen och lägg den i en kastrull med salt och vatten så det täcker. Han tycker att det är jättegott, och min kompis som jag bjöd detta på tyckte också att det var gott
Ta ut och servera den bakade sötpotatisen med grilalt sparris och grädd såsoch valfri sallad. Lägg sötpotatisbitarna i en ugsfast form och blanda med olivolja och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.