Sticka, sy eller virka halsduken som får alla att tappa hakan. Pizza – Grädda, grilla, njut. Efter en heldag på skidor, skridskor eller i pulkabacken är det härligt med en frasig pizza
Tycker det är kul att se vilka recept som är populära bland er läsare och ett recept som hängt med i toppen i många år nu är den klassiska veckosalladen
I helgen bakade vi riktigt stora, halvsega, underbart chokladiga kakor med nonstop på. Visst, egentligen skall man inte göra dem så här stora, men det är ju så mycket festligare med en rejäl kaka, eller hur
En skön söndag med träning och god mat, för mig är det lycka att få stå länge och göra mat och baka. Lägg skinkan fint på ett fat, strö över basilikan, lägg på de marinerade jordgubbarna och avsluta med parmesan chipsen
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Eftersom jag tycker att det receptet jag brukar använda blir väldigt bra så vill jag såklart dela med mig av det
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
)Då socker och ägg vispats vitt och luftigt, siktar du succesivt ned mjölblandningen i smeten, medan du med ena handen försiktigt vänder smeten samman, och för in mjölblandningen i smeten – akta så luften ej går ur
Några av årets julgodis, en pralin med mörk choklad och pistagenötter. Strax läggdags för minstingen i familjen, just nu sitter han framför en tecknad film i vår säng
Det har känns jättetråkigt att inte ha kunnat dela lika många recept med er under detta år och jag var jättestressad över det i början men sedan märkte jag att den stressen inte gjorde mig gott alls så jag fick helt enkelt inse att allt har sin tid och att jag fick lägga upp inlägg och recept när tiden fanns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.