Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött ellerkyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött ellerkycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Pressa eller riv ner vitlöken i påsen tillsammans med olja, skal och saft från citronen. Lägg grillpinnar i blöt och trä sedan upp kycklingenpå spetten
Skruva på lock och in i kylen. 1 ägg, 1-2 tsk rödvinsvinäger, ca 1/2 tsk dijonsenap, 1 krm salt, 1/2 krm malen vitpeppar, 2 dl rapsolja och/eller extra mild olivolja
100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
Trä upp kycklingenpå grillpinnarna. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse. Grilla över direkt glöd runt om tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg
Tillsätt curry och yoghurt (eller crème fraiche) och mixa till en sås. 1-2 dl rysk yoghurt eller crème fraiche. 1-2 dl rysk yoghurt eller crème fraiche
Tillsätt vatten, soya hönsbuljong, citron, fisksås och oystersås. Och i Hallsberg finns det inte jättemånga lunchställen att välja på, det är typ pizza, eller Asiatisk mat som finns
Skär kycklingen i tärningar eller strimlor. Servera med ris, nudlar eller annat gott. Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kycklingpå en blinkning
Häll upp glazen i en lufttät burk eller flaska och förvara den i kylskåp. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.