2 äpplen
Tina laxen och värm Kelda soppan i en kastrull Blanda i tomatpuré och citron efter smak. När soppan småkokar lägg ner laxen och låt det hela puttra under lock tills laxen är genomkokt (ca 10 min). Finhacka äpplet. Häll sedan soppan i tallrikar och garnera med äpple, krasse och servera. Det är även gott med hackad rödlök och cremé fraish till. Eller varför inte varma mackor?
Klipp ½ ask krasse över laxen och servera med kokt potatis och citronklyfta. Ibland händer det att jag tar den och alltid kul med lite nya förslag och tips som man kan ta med sig
Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Ingredienser Portioner. 6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kan tro det är ett LCHF-recept för den är bra fet med creme fraiche och vispgrädde. Nästa gång jag lagar den, och det blir nog snart, kommer jag dock att byta ut de feta produkterna till matlagningsgrädde och lätt creme fraiche eftersom jag äter potatis till, men om man följer LCHF-dieten kan man ju istället för potatis ha ugnsbakade grönsaker och rotfrukter till
Tillsätt därefter laxen och stek den hastigt tillsammans med grönsakerna i kastrullen. Häll Milda i kastrullen (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.