Ugnsstekt kyckling med dragon och vitlök. Godkväll mina vänner. Hur har helgen varit. Bra hoppas jag. Här i Väjxö-trakten har det varit sommarväder hela helgen, och ingen kunde nog vara gladare för det än jag
Förra veckan blev jag så sugen på mojo rojo. Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Foto. Eva Hildén. Här kommer ytterligare ett favoritrecept ur boken Laga glutenfritt. pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker av mig och Susanne Hovenäs
Idag är det långfredag och traditionellt ska det bjudas på fisk den här dagen. Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Foto. Eva Hildén. Jag älskar amerikansk pumpapaj. Fyllningen är len och fylligt söt med kryddig smak som vi känner igen från andra amerikanska bakverk så som morotskaka
Med stapplande steg tog jag mig upp ur sängen imorse, staplande. Kombinationen av det första böjpasset på två veckor och ett nytt träningsschema fick mina benmuskler att vakna till liv, det här med att periodisera och chocka kroppen ja
Jag älskar kryddstarka och spännande rätter från hela världen, men efter perioder av sådan mat kan jag ibland längta efter de lite enklare och lugnare nordiska smakerna
En ful fisk bjuds det recept på här i vårt kök, dock är fisken lika mumsig som den är ful så vi hoppas att receptet ska finna sin väg hem till alla er fiskälskare där ute
Idag är det Sveriges nationaldag och på många håll hissas den blågula flaggan. Jag har aldrig deltagit i ett offentligt firande, hade eventuellt tänkt det i år men annat kom ivägen
Borta på Söta saker är det dags för månadens sötsak igen, och den här gången är temat “sagolikt”. Kul tema bara det, men det blir ännu bättre av att det går att vinna en resa till Brighton och en dags bakande i det coola bageriet Choccywoccydoodah
Börja med att bryna köttet och salta och peppra det. Häll över köttet till en lagom stor gryta och häll sedan i vattnet i stekpannan och se till att få med allt gott som är kvar i stekpannan genom att röra runt och häll sedan över det i grytan
Tweet Pin It Skriv utImorgon är det midsommarafton och får många väntas det nog ett rätt intensivt firande, själva ska vi ta det rätt lugnt och äta god mat och bara ha det bra med vänner och familj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.