Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
Gnid bitar av auberginemed salt och låt dem i en sil för att rengöra vitlök. Tvätta äggplantor väl och sedan skära på längden remsor av skal ger så en peeling auberginemed en rand och en utan bark, att pennan, så jag ringer
Den här aubergine"sillen", men dill och vitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Gårdagens snabba middag fick bli köttfärsfylldaubergine. Hej vänner ♥. Därför bjuder jag er idag på ett enkelt, men väldigt gott och snabblagat recept på bra vardagsmat Jag har tidigare gjort en vegetarisk variant och den hittar du här
Gröpa ur auberginerna tar sin lilla tid, men det gör man medans köttfärsen puttrar och urgröpet kan man sedan hacka och tillsätta i grytor, köttfärssås eller lasagne
Eller varför inte ta med en burk när du är bortbjuden, i stället för en blomma. Inlagda vitlöksklyftor är gott både till tapas, buffén och till grillat
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
AUBERGINEMED PERSILJA, PARMESAN. Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Blanda ost, persilja och pressad vitlök, tillsätt ströbrödet och krydda med peppar
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta medvitlökssmak. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
Vitkålsgratäng med smak av vitlök & örter toppat med ost. Fräs de strimlade vitkålen, skivade löken och pressade vitlöken i en rejäl klick med smör i en stekpanna
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Lägg i vitlöken och koka pastan al dente, tillsammans med vitlöken, enligt anvisningen på förpackningen
Smeta över hela blandningen på fisken och strö över ett tunt lager med riven ost. Servera gärna med pressad potatis och några goda kokta grönsaker till
Jag fick nöja mig med skolbespisningens fisk. Krydda med salt och citronpeppar. Häll grädden i en kastrull tillsammans med creme fraiche, osten, citronen och buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.