En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Sätt på locket och låt grytan stå i ugnen minst 4 timmar, gärna upp till 8 timmar
När de två timmarna som behövs för att få en köttgryta riktigt läcker äntligen hade gått, fick så Najnin äntligen hugga in på sin mustiga gryta, och hon var sååå lycklig
Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Det krävdes en del fixande med extra vatten och extra vin för att få grytan god, men den bra tillslut trots all vätska
Den här mustigavintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Grytan räcker till minst sex personer, snarare åtta
Och ska vi vara helt ärliga så händer det ibland att den av oss som diskar i vårt kök gör precis det, tar en sked och fiskar upp de sista såsdropparna i grytan, inte så konstigt att båda väldigt gärna anmäler sig frivilligt till disktjänsten sådana dagar
Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja och servera med ris, bulgur eller matvete
Servera köttgrytan tillsammans med tillbehören enligt ovan samt lite ris eller bulgur. Tillsätt det brynta köttet i grytan tillsammans med chili, buljongtärningar, och 12 dl av vattnet
En gång är ingen gång, men två gånger blir lätt en vana, eller vad säger ni. Nu är vi inne på andra onsdagspastakvällen, så nu hoppas jag lätt att den håller i sig Det är ju såååå mysigt att ta det där breaket mitt i veckan och bara sitta och prata och ta det lugnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.