Mixa slätt och smaka av med salt. 1 krm salt. Gör så här. Sätt ugnen på 250°. Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Blanda moset med pressad citron, flytande tahini, vitlök, spiskummin, salt och olja. Ingredienser3-4 auberginer1 msk tahini (alwadi)½ pressad citron1-3 tsk malen spiskummin1-2 vitlöksklyftorsalt3 msk olivolja Gör så här
Salta lätt och lägg dem bredvid varandra på en plåt eller ett galler med plåtpapper. Smaka av med salt med, det brukar gå åt relativt mycket, röran ska bli smakrik och fyllig så fega inte ur
4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
Scrape out the flesh from the eggplants with a scoup and mix it with tahini, lemon juice, garlic cumin and salt in a food processor to a smooth consistency
0,5 tsp salt. 0,5 tsk salt. Jag är väldigt förtjust i olika röror och äter dem gärna med olika maträtter, på knäckebröd eller som dip till grönsaker eller tortillachips
salt & peppar. Smaka av med tahini, spiskummin, olja, salt & peppar. Vill man ha den fastare i köttet så kan man salta den på bägge sidor och låta stå och dra ett tag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.