I Frankrike finns en variant på babaganoush som man där kallar för kaviar d’aubergine och man kan med fördel göra receptet nedan lite mer franskt genom att utesluta tahinin (sesampastan)
Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini
En god libanesisk dippa med grilladaubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta babaganoush ska smaka
En god libanesisk dippa med grilladaubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta babaganoush ska smaka
Dela auberginerna på längden. Vänd på auberginehalvorna och pensla med oljeblandningen. 2 st Aubergine. 1. Strö på salt och låt halvorna dra 20–25 minuter
Absolut godast blir den om man lägger auberginen på grillen så den får den riktiga rökta smaken (man kan ha den i ugn en stund först om man inte vill grilla så länge), men den blir god även i ugn
Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlök och feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Recept på baba ganouch (aubergineröra)finns HÄR. Gör baba ganouch och sås färdigt. Förbered grillen i god tid, auberginerna till baba ganouchen ska grillas före köttet
4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.