Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Förrätter/smårätter,. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. 500 g stora räkor. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Tina räkorna. 1400g frysta, skalade räkor. 1Chilifrästaräkor. Ha ner räkorna och fräs dem i oljan 1-2 minuter
Lägg räkorna i en skål. Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det med räkorna. 250 g räkor (färska skalade eller räkor i lag). 15 ml räkspad från färdigskalade räkor
Jag tillagar sällan räkorför jag tycker inte det blir bra. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
För nån helg sen åt ju jag och Mattias "Heta räkor med habanero och vitlök" som kvällsgott. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Fördela i små formar och servera genast med nygräddat bröd, eller någon typ av crostini. Lägg i de färska, nyskalade räkorna och vänd runt i den heta oljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.