I år skapade jag denna morotstimbal eftersom det lite har varit timbalernas år för mig (missa inte tv-inslaget när jag lagar tomat och sparristimbal längre ned på sidan)
Betyget från denna familj blev MVG såååå super gottTack svägerskan det ha du inte gjort för sista gången, hon hade till och med gjort en kladdkaka den kanaljen, men den hoppade jag, visst va jag duktig
Familjens smakpanel ger tummen upp och tackarför tipset. Min kollega jp kom med ett himla bra förslag, pastagratäng med kassler, grädde, creme fraiche, senap och salt och peppar
Tackför maten, Mannerström. Nu har jag bläddrat igenom den igen och hittade massor av recept jag bara måste göra på hans sätt - fast lite på mitt sätt också förstås
Tänk vad små tips kan göra för matlagningen. Igår när jag kollade Nyhetsmorgon fick jag bästa tipset av kocken Strömstedt för garanterat aldrig mer torr fisk
TACKför all pepp från alla håll, och tusen tack till er som kom till mässan. Sen måste jag ta med Lisas dryckestips, för det känns som en lurig en att passa ihop med hetta
Dan före dopparedan och det känns både på bloggen och på instagram att det lagas väldigt mycket mat. Peter och jag ska fixa det sista ikväll, julskinkan ska in i ugnen, jag ska skala oändligt mycket potatis till en Jansson och Peter ansvarar som vanligt för köttbullarna och revbenen
Och nu har vi varit och shoppat en julgran också…Julen kommer med sjumilakliv…. För en liten stund sedan så klädde tjejerna ut sig till tomtar och så tog jag ett fat med en lykta på och ett gäng lussebullar och gick och knackade på hos alla grannar…gissa om de blev förvånade när vi kom och bjöd på lussekatter
Röd linssoppa är en sådan där varm och härlig rätt som jag gärna gör - dels för att det är snabbt och dels för att det blir så gott och så är det en soppa man håller sig härligt mätt på
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.