Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit pålänge
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
Rabarber med ingefära. även om jag gjorde en stor miss på den ena. Rör ner socker och ingefära. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
Äggen vispas och blandas med chokladsmeten. Jag är väldigt lat själv när det kommer till kakor. Igår kväll blev vi bjudna på en vansinnigt god lchf-kaka
Det kan man visst om man håller sig till sin budget. Mitt tips är då att frysa in kakorna och plocka endast fram så många som behövs, låt dem inte stå framme och fresta dig
Tryck ut blandningen i 6 portionsstora glasburkar. 20 st digestivekex. Finfördela kexen, dela de i mindre bitar och kanel i matberedare monterad med en kniv
Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss. 2 dl kaksmulor från digestivekex. 2 dl kaksmulor från digestivekex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.