Man kan säga att det är en delavmitt jag som intervjuar en annan delav mig själv…. Här nedan följer en intervju med mig om förra veckan som var helt vegetarisk
Ger sötma eller syra Äpple Kiwi Mango Banan Ananas Melon Apelsin Lime Citron Alla slags bär Addera andra grönsaker Avokado Groddar Gurka Selleri Broccoli Spenat Smaksättare Kanel Ingefära vitlök chili Här är redaktionens favoritkombo Ingredienser
Koka kålrotstärningarna i lite vatten, just så mycket att dettäcker tärningarna, låt det koka tills vattnet har nästanheltavdunstat då häller du i apelsinsaften, sockret och smöret ochlåter kålrotstärningarna koka ihop med saften till en marmelad-aktig konsistens, håll den därefter varm till servering
Hällde upp skyn i en skål och kylde av så man därefter kunde skeda bort det feta skiktet på ytan. Hällde över skyn i en kastrull och spädde med lite vatten så den inte skulle vara för skarp i sältan och smaken
Lägg på en talrik på hushållspapper för att rinna av. I helgen blev jag så sugen på langos, kanske inte så mycket för att ätautan som för att göra och känna den välbekanta doften i mitt eget kök
Den här buffén har upptagit en läskigt stor delav min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden. Men för ett tag sedan fick vi för oss att byta till Bregott och det är ju ett mycket hårdare smör än vad jag är van vid
Det var så klart kantarellrätten. I fredags avgjordes Lantmännens tävling nordiska smaker och jag blev meddelad per mail att mitt bidrag var en av vinnarna
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Avsluta med en liten klick smör. Ja vi tar väl helgen från början. Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.