13 dl
havregryn 1 dl socker 1/2 msk vaniljsocker 1 msk kakao 100 g smält smör 1 hårt vispad äggvitaBlanda ihop alla ingredienser, äggvitan sist. Häll i rund form med smort baklpåtspapper i botten. Grädda i ca 10 minuter i 225 graders ugn. Låt kallna. Garnera med vispad grädde och lägg på valfri färsk frukt. Man kan göra 2 bottnar och lägga på varandra med grädde och bär emellan och grädde och garnering överst.
Kakan består av en härligt spröd botten, en krämig kolafyllning som toppas med en len mjölkchoklad. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg
Rör runt det efter att det kommit ut ur ugnen då och då medan det svalnar. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarbotten (ca 24 cm i diamter) och smörj och mjöla sidorna på den
Tårtamed smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.