Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispiestårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Hej och välkomna tillmin blogg. Här i bloggen skriver jag allt som händer imittlivoch vad vi gör på dagarna, det handlar mycket om shopping,bakning, nageldesignoch så klart om barnen
Dekorationerna är gjorda av sockerpastaoch går i ljust ochljuvligtlila samt svart. Släta gärna ut sockerpastanmed en smoother om du har tillgångtill en, det gör tårtan jämnare
Blanda ner ägg ochsocker glasen i en bunke. Spritsa sedan från den vänstra markeringen mot den högra, tillbakatill vänster och sen höger medan du sakta för handen medspritspåsen uppåt mot och över tårtans topp
Blanda ner bakpulver ochvaniljsockermed mjölet och blanda ordentligt. Knäck äggen i ett glas, häll upp samma mängd sockeri andra glaset ochi tredje glaset tar du hälften mjöl och hälften potatismjöl
Bottnarna blev fluffigaoch smakade precis som när man köper tårta på konditoriochfyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den medvit choklad ochcitron
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugitsig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Om man vill göra en väldigt enkel men SUPERGOD tårtbotten som räcker till många så rekommenderar jag verkligen denna botten som en sockerkaksbottenmed maräng ovanpå, men man gräddar allt på en gång
Det är verkligen en riktigsmarrigtårta som funkar till alla slags kalas ochbjudningaroch man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Vispa ägg ochsockeri en bunke över vattenbad tills sockret smält. Koka upp grädde ochsocker. Stjälp upp tårtan på ett fat så lagret medbavaroise hamnar överst
En tårta hör iallafalltilloch då Fabianoch jag slagit våra kloka huvuden ihop kom vi fram till att en hallon/jordgubbs/kinderägg/maltesers/finger/chokladtårta måste vara den absolut snyggaste och godaste kombinationen
Koka upp grädde ochsocker. Tårtan består av en panacotta med Callebauts gold choklad som smakar kola,toffee,smör,grädde ochlite salt, den är helt oemotståndligt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.