Raw cake tårta med jordgubbar ??
Himmelsk god, nyttig och naturligt cake tårta utan raffinerat socker, mjölkprodukter och uppvärmning
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Tårtbotten
160 g
färska urkärnade dadlar (färska dadlar kan bytas ut med olika torkade frukter)
200 g
mandel (saltade)
1-2 msk
vatten
Fyllning
300 g
Cachenötter (blottlägga över natten) eller mins i 4 timmar
75 ml
kokosolja
2 dl
citronjuice från färska citron
1 mts
vanilj ekstrakt
1 tsk
agavesirap
300 g
frysta jordgubbar eller färska
Beskrivning
Tårtbotten:
Kör dadlar och mandel i matberedaren. Tillsätt inte allt vatten på en gång, då du kanske inte behöver allt. Knåda ut den i form med avtagbara kanter. (springform, 20 cm)
Fyllning:
Kör i matberedaren alla ingredienser förutom jordgubbar. (Tjock jämn smet) Ta hälften av smeten och bred ut den över botten i kakformen. Tillsett de frysta jordgubbar i resterande fyllningen i matberedaren och kör allt till jämn smet. Bred jordglobs smet över och in i frysen i ca 3 timmar.
Toppning: Naturella nötter eller färska bär
En perfekt nyttigoch god paj med underbara smaker och konsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbaroch banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Då är det bra med snabbmat - fast inte i den bemärkelsen att den är onyttig för det. Pasta med massor av färska grönsaker till går otroligt snabbt att göra - och är supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.