en tävling där du som läsare nu har chans att vinna ett exemplar av dessa fina böcker (se recension nedan), ”Adrians skafferi-familjens kokbok” eller ”Adrians skafferi-familjens bakbok”
Kavli har nämligen tagit fram några ”10-minuters-recept” baserade på sina mest älskade mjukostar. Känner ni, precis som jag att tiden inte alltid räcker till på vardagarna
Kanske kan vinnaren ge bort den i julklapp till något bak- och matlagningssuget barn. Därefter drar jag en vinnare som får boken skickad till sig innan jul
Det är bara win-win, tycker jag. Svensk Fågel har just nu en tävling inne på Allt om Mats sajt, där du bland annat kan vinna en hel årsförbrukning av svensk kyckling
Redan innan vi provade vinerna till musslorna, kände vi att Borugognen skulle försvinna tillsammans med maten, eftersom den hade mindre syra och mycket riktigt
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in
Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna. Jäs bullarna under duk i 1½-2 timmar. Grädda 8-10 minuter
Skär de skalade och urkärnade äpplena i skivor 2-3 cm tjocka. 4-5 medelstora äpplen. Ugn 250 grader. Smörj en ugnsfast form 20 x 30 cm eller anpassa storleken efter det ugnsfasta fat som efterrätten ska serveras på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.