Mat & Vin i fin harmoni
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 8 pilgrimmsmusslor
  • Salt
  • Smör
  • 2, 5 dl äppeljuice
  • ½ msk socker
  • 2 g agar agar (japanskt gelatin. Finns på hälsokostaffärer)
  • 2 Äpplen ( t ex Signe Tillich)
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 pkt fint bacon (Butchers choice)
  • Äppelpuré
  • 1 Koka upp äppeljuice och socker. Tillsätt agar agar. Kyl och mixa.
  • 1 Skala och skär äpplena i små fina kuber.
  • 2 Lägg dem i en ugnsfast form eller skål. Tillsätt citron och äppeljuice och täck med folie.
  • 3 Sätt ugnen på 80 grader och baka äpplena i
  • 15 min BACON
  • 1 Skär bacon i små fina bitar och stek dem i torr het panna tills de blir krispiga.
  • 2 Låt det rinna av på en bit papper.
  • PILGRIMMSMUSSLOR
  • 1 Salta och peppra musslorna.
  • 2 hetta upp en panna och smält smör.
  • 3 Stek musslorna snabbt på båda sidor . Inte mer än 30 sekunder EDAMEBÖNA (du kan också använda ärtor eller bondbönor)
  • 1 Koka upp bönorna i lättsaltat vatten.
  • 2 Låt dem koka i någon minut. Häll på kallt vatten.
  • 3 Spritta ut ärtorna ur sina skidor och salta med flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.