Vänd sedan upp den på ett fat. Efter julen sjunker jag ihop som en dåligt gräddad petit choux. Allt det där som många avskyr med november – mörkret, kylan, vätan, grådasset – hinner ikapp mig först när pepparkakorna är uppätna och granen sönderbarrad
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Nu har jag samlat i hop mig till att dela med mig av ett tidigare utlovat recept på de något nyttigare kärleksmums jag bakade i förra veckan
Greetings from Pennsylvania. Vi har just ätit frukost och ska snart ta en promenad innan vi ska åka till bondens marknad och köpa mat till kvällens middag
Receptet hittades här och jag har ett motsvarande med blåbär bloggen här. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig
Täck över och låt stå ett dygn. Dag 1. Blanda mjöl, vatten och socker i en skål och vispa om. Täck skålen med plastfolie eller en fuktig duk och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.