Den här goda pajen åt vi igår till efterrätt. Min kompis Jenny var gullig och bidrog med den. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen
Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta, stek löken mjuk i 5 minuter. Tillsätt kyckling och currypasta, koka i 3 minuter under omrörning
Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg
En kombination seg maräng, fluffigt grädde, syrlig lemon curd och söta jordgubbar. På söndag är det Mors dag, en dag att fira oss mammor som kämpar med moderskapets alla möjliga och omöjliga utmaningar
Snitta kycklingen så att marinaden tränger in och blanda allt och låt det marinera i minst 2 timmar. Hettar upp 3-4 dl olja i en wokpanna och fritera kycklingklubborna ca 5 min beroende på storlek tills de är gyllenbruna (vänd ofta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.