Syrligt krämig citron- & mandelkaka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 12 ½ dl strösocker
  • 12 ½ dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 1200 g smält smör
  • 1 rivet skal och saft från 1 stor citron
  • 175 g mandelmassa, finriven
  • 1 florsocker som du siktar över
  • 1 lättvispad gräddeSätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
  • 1 Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggvispet. Smält smöret och blanda i det. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, blanda ner i smeten.
  • 1 Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten, lite i taget medan du rör, se till att den inte klumpar sig.
  • 1 Häll smeten i en bröad rund form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
  • 1 Ta ut kakan och pudra med florsocker. Servera med lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.