Av naturliga skäl blir det inte så mycket bloggande som jag önskar så här på sommaren. Värmen lockar inte direkt till matlagning och dessutom befinner vi oss ganska mycket på resande fot just nu
Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull. Passa på att smaka av ett glas vin när du lagar maten, den tar lite tid, men det är den värd att vänta på
Svetta löken, vitlöken och riset i oljan i en kastrull, tillsätt sedan vittvinet och kycklingfonden varsamt med ca 2dl per gång, låt vätskan sjuda in i riset mellan gångerna och slutligen bör du ha en färdigkokt krämig risotto som du kan vända ner parmesansten i
Skala och finhacka löken, skär champinjonerna i kvartar och svetta dem i olivolja 5–6 min, häll på tomaterna, krydda med salt och peppar, sjud sakta i 1 timme
Svetta tills riskornen är täckta av en tunn hinna fett och är lätt transparent. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Värm olja i en kastrull och svetta löken (båda två). När snöstormen drar in i mitten av april och kocken blir sittandes på motorvägen så får man lösa lunchen till 300 hungriga gäster
Svetta dem så att vattnet går ur, och tillsätt sedan någon msk smör som får sugas upp helt. Koka upp - blanchera - kalvbrässen i saltat vatten i 10 - 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.