Torskrygg600 g torskrygg, i 4 bitar salt olivolja färsk timjan 8 klyfta vitlök, krossade 100 g smör. tomater10 körsbärstomater 1 citron, saft och skal salt
En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i sås med ingefära, gurkmeja, vitlökoch örter. Finhacka vitlök, ingefära och gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
Blanda senap med grädden och häll över fisken. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Servera med sallad och pressad potatis. Börja med att smörja en eldfast form. En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Jag lagade en fiskrätt medtorsk, bacon och broccoli. Blanda samman creme fraichen, grädden, senapen, baconen, gräslöken och smaka av med salt och citronpeppar
koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.