Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajen med sånt som inte barnen gillar. Till pajen hade vi sallad, parmaskinka, salami och sås
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Kavla ut mellan två ark plastfolie, rulla upp på kaveln och lägg över i formen
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Det funkar jättebra, men konsistensen blir ju naturligtvis inte exakt som man förväntar sig att en pajfyllning ska vara eftersom den får en mer gräddad yta på sidorna
Fick ett bra tips av min svärmor på att göra en riktigt god paj med riven squash/zucchini i. Häll på den rivna squashen och låt steka ihop en stund till blandningen fått lite färg samt smak av vitlöken
Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.