Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Att just kikärtor har visat sig minska suget efter snacks och onyttigheter gör det ännu roligare att just göra ett snacks av dem, ett snacks du kan äta med gott samvete precis när du vill
Torka dem torra med hushållspapper. Blanda med majsstärkelsen, curry och chilipeppar. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga
Smaka av med salt och svartpeppar. Fräs smöret på medelvärme i en stor ca 4 liters kastrull så att det blir ljusbrunt. Låt småfräsa på medelvärme i ca 15 minuter
Som så här, man kokar ett storkok med halva kikärtor (eller hela). Funkar bra som snacks, att strö över sallader, soppa eller om man vill värma med dem i maten så sitter där mycket smak
Jag serverade jasminris till grytan men det funkar säkert lika bra med nudlar. Ha i alla resterande ingredienser utom saltet och svartpepparn (häll av konserverade kikärtor och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de tillsätts)
Pressa citronerna över ärtorna och blanda i persiljan, smaka av med salt, peppar och spiskummin. 2 brk kokta kikärtor, avhällda. Värm oljan i en stekpanna och svetta vitlöken tillsammans med rödlöken några minuter, tillsätt ärtorna och kryddorna och höj värmen, stek under omrörning ca 5 minuter. 2 brk kokta kikärtor
Står sig länge i kylskåpet och kan varieras med andra bönor (eller varför inte blanda. Ett U N D E R B A R T gott tillbehör till maten, tex till stekt eller grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.