Oavsett om du brukar äta vegansk mat eller inte så är den här grytan alldeles fantastiskt god. Extra gott blir det att servera den med krämigt kokosris
Skär tofun i små bitar och stek de sedan med valfri olja. Glöm inte att krydda med salt och peppar. Hacka paprikan och häll sedan ner den i stekpannan tillsammans med tofun
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Det är skönt att ha några sådana maträtter inplanerade under veckan så att jag får tid över för annat än matlagning
1. Pasta. Koka upp vatten till pastan. 2. Pesto. Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Mixa ihop grönkålsblad med solrosfrön, gräslök, vitlök, citronskal-och saft samt honung i en matberedare
”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Två jobbdagar kvar innan julafton är här. Det ska bli så skönt att bara umgås med familjen, ta det lugnt, ge och få julklappar, äta god mat och en del godis och kramas mycket
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Så tar vi och kör veckans vegetariska recept till er, från förra veckans fredagsmys kommer maträtten, från Charlotta kommer receptet och från Emmy kommer svampen (ja i alla fall den vi använde
. Ber om ursäkt för min totala frånvaro men som många av er vet har jag haft fullt upp i skolan tills förra onsdagen och efter det har schemat varit fullspäckat av roligheter så det är först nu jag får några minuter ledigt för att äntligen kunna dela med mig av lite nya recept
10 biffar. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs 1 hackad gul lök mjuk i olja i en stekpanna. Blanda ihop ca 6 skalade och grovrivna stora rödbetor, 2 grovt rivna, skalade gröna äpplen, den frästa löken, ca ½ msk fransk senap, 1 dl quinoamjöl och 3-4 msk chiafrön i en stor skål
Idag har solen strålat ordentligt och jag har gått med t-shirt för första gången i år. Underbart. Man får en riktig förkänsla för vad komma skall… sommaren
1. Chop the aubergine into cubes about 1/4 inch in diameter. Saute in a large frying pan over a medium heat with a little olive oil for a few minutes until it starts to turn golden brown