eller så är det regnet… Hur som helst. SURDEGSDAGS. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
-. -. -. -. -. -. -. 5. 5. 5. 5. D. e. t. ä. r. d. a. g. s. b. ö. j. n. u. v. m. l. o. T. f. å. c. p. –. h. i. k. ). G. B. x. ,. E. I. 1. 0. 3. V. C. 2. /. 4. F. (. P. S. L. 7. J. H. y. R. 9. W. M. K. O. A. w. t D. d l
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Eller avbryter man någon process då. Det verkar som surdegarna trivs bra i fönstret. Idag, var det dags att “mata” dem för första gången och när jag öppnade locken, såg de härligt bubblande ut och gav ifrån sig en svag doft av jäst
Det är dags att börja njuta av semlor. havregrädde (eller den gräddersättning du tål. -). Dessa bullar använder jag till t ex semlor, men det är även perfekta vardagsbullar
Som ni ser verkar surdegen arta sig. Den bubblar trots att det bara gått en dag sedan starten. Satte i skeden och lät locket ligga kvar på glänt så bakterierna i surdegen så luft och ytterligare sällskap av de bakterier som finns i luften
Om någon som läser här har reflektioner eller erfarenheter att dela med sig av, så - ut med språket. men - det går hur bra som helst att göra så, och resultatet blev alldeles strålande
Egentligen är det ju så lätt att piffa till en god dessert eller fika till alla hjärtans dag. Så här kommer världens bästa tips till imorgon då det är Alla hjärtans dag
Tack vare dom så uppmärksammades vi i alla fall om att det faktiskt är våffeldagen i morgon och plötsligt gick det upp ett Liljeholmens om varför det såldes våffeljärn på ICA till bra pris
Jag har en rågsurdeg som jag tar fram o luftar o matar en gång i veckan. Tja, idag var jag lite extra ambitiös o hade lagt dinkel i blöt sedan igår, kokte den idag
För någon vecka sedan var den absolut mest lästa artikeln på de-som-tycker-om-pengar-och-makts favoritsajt Veckans Affärer den artikel där Bodil Jönsson sa att nu är det dags att börja jobba två timmar om dagen
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.