Favoriter i repris eftersom det ändå är KLADDKAKANS DAG. Kakan görs med fördel en dag i förväg. 250 g mörk choklad, en med lakritssmsk minst 70%, och en 86%ig (minst). 150 g smör. 1,5 dl vispgrädde. 5 ägg. 1,5 tsk lakritspulver. Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter. 250 g mörk choklad. 150 g smör. 1,5 dl vispgrädde. 5 ägg
SURDEGSDAGS. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
5. 5. 5. 5. D. e. t. ä. r. d. a. g. s. b. ö. j. n. u. v. m. l. o. T. f. å. c. p. –. h. i. k. -. ). G. B. x. ,. E. I. 1. 0. 3. V. C. 2. /. 4. F. (. P. S. L. 7. J. H. y. R. 9. W. M. K. O. A. w. t D. d l
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Det verkar som surdegarna trivs bra i fönstret. Idag, var det dags att “mata” dem för första gången och när jag öppnade locken, såg de härligt bubblande ut och gav ifrån sig en svag doft av jäst
havregrädde (eller den gräddersättning du tål. Det är dags att börja njuta av semlor. Dessa bullar använder jag till t ex semlor, men det är även perfekta vardagsbullar
Imorgon är det surdegensdag. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till två runda bröd genom sk rundrivning (både hur du startar en surdegsgrund och hur du rundriver hittar du på Bagarbertans blogg)
Som ni ser verkar surdegen arta sig. Den bubblar trots att det bara gått en dag sedan starten. Satte i skeden och lät locket ligga kvar på glänt så bakterierna i surdegen så luft och ytterligare sällskap av de bakterier som finns i luften
Ingen surdegsdag utan surdegsgrund och jag väljer rågen i dag. Helgens Hårda surdegsbröd. Brödinstitutet ligger bakom surdegsdagen i dag och menar bland annat
Surdeg. 300g Vetesurdeg / Poolish. Mata din surdeg med 150g vetemjöl och 150g ljummet vatten. Blanda 150g ljummet vatten med 3g jäst och 150g vetemjöl. Ta 300g av surdegen eller hela din Poolish i en stor bunke, smula ner jästen, häll på vattnet och. hastighet i 10 minuter i maskin, tillsätt sen salt och en tunn skiva smör och knåda degen på lite högre hastighet i 5. 250°C i god tid med en oöm plåt i botten och baksten eller plåt i. blir fuktigt i ugnen, baka ca 35 minuter men dra ner värmen till. 200°C efter 5 minuter, vädra genom att öppna luckan ett par gånger. 300g Vetesurdeg / Poolish
Så här kommer världens bästa tips till imorgon då det är Alla hjärtans dag. Egentligen är det ju så lätt att piffa till en god dessert eller fika till alla hjärtans dag
Tack vare dom så uppmärksammades vi i alla fall om att det faktiskt är våffeldagen i morgon och plötsligt gick det upp ett Liljeholmens om varför det såldes våffeljärn på ICA till bra pris
Jag har en rågsurdeg som jag tar fram o luftar o matar en gång i veckan. Tja, idag var jag lite extra ambitiös o hade lagt dinkel i blöt sedan igår, kokte den idag
För någon vecka sedan var den absolut mest lästa artikeln på de-som-tycker-om-pengar-och-makts favoritsajt Veckans Affärer den artikel där Bodil Jönsson sa att nu är det dags att börja jobba två timmar om dagen
5 dl vatten. 50 g jäst. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter. 5 dl vatten. 50 g jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.