Våra scones är ett klassiskt sconesrecept bakat på vete- och grahamsmjöl, bakpulver, salt, smör och mjölk men vi vill även tipsa om ett favoritrecept, valnöts- och yoghurtscones
Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära. Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger
Jag hade äran att få sitta i juryn tillsammans med Hembakat, Lakritsfestivalen och tidningen Journal Chocolat och fick även uppdraget att fotografera den vinnande tårtan/receptet
Idag skulle jag ha lite kompisar på besök så jag passade på att baka supergoda have kakor. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla bollar stora som en 5 krona och lägg på ett bakplåtspapper
)SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. ) Sätt på ugnen på 200 grader2. ) Tryck ut 2 kakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl. ) Sätt på ugnen på 200 grader
Jag ligger på rundade klippor, känner värmen som fortfarande strömmar ut från berget. Nu är den på väg ner men jag känner fortfarande värmen mot mitt ansikte, känner att vinden börjar svalna av mer och mer och försvinna in i kvällen som nalkas
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra lite olika varianter. Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.