Superenkla brända mandlar
Dubbelhakornas välmående
Dubbelhakornas välmående
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Brända mandlar
  • 400 g mandlar
  • 0,5 dl vatten
  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl florsocker Värm ugnen till 200 grader och rosta mandlarna i ca 7-8 minuter.Under tiden kokas socker och vatten till en sockerlag.När mandlarna rostat färdigt rörs vaniljsockret ned i sockerlagen, sedan mandlarna. Sänk värmen och rör hela tiden.Först kristalliseras sockret, men efter några minuter börjar det smälta igen och lägger sig som en glansig hinna runt mandlarna. Rör, rör, rör.När alla mandlar är fint täckta av det smälta sockret, blandas smöret ner. Det hindrar mandlarna från att fastna i varandra.Häll ut allting på en plåt, sprid ut mandlarna och låt svalna.När de kallnat tillsätts florsockret, rör runt så att alla mandlar täcks av socker och inte längre känns smöriga. Och försök att inte äta upp allt på en gång ...

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.