0,5 dl
florsocker Värm ugnen till 200 grader och rosta mandlarna i ca 7-8 minuter.Under tiden kokas socker och vatten till en sockerlag.När mandlarna rostat färdigt rörs vaniljsockret ned i sockerlagen, sedan mandlarna. Sänk värmen och rör hela tiden.Först kristalliseras sockret, men efter några minuter börjar det smälta igen och lägger sig som en glansig hinna runt mandlarna. Rör, rör, rör.När alla mandlar är fint täckta av det smälta sockret, blandas smöret ner. Det hindrar mandlarna från att fastna i varandra.Häll ut allting på en plåt, sprid ut mandlarna och låt svalna.När de kallnat tillsätts florsockret, rör runt så att alla mandlar täcks av socker och inte längre känns smöriga. Och försök att inte äta upp allt på en gång ...
Knapriga och söta mandlar med karamelliserat socker. Fortsätt värma under omrörning tills sockret börjar smälta igen och bli brunt och mandlarna blir blanka och fina
Och om det är något som doftar så otroligt gott så är det brändamandlar. Innan du börjar bör du förbereda bakplåtspapper eller liknande som du ska hälla mandlarna på
En försiktigt julgodistillverkning tar härmed ett sent avstamp i brändamandlar, och äppelringar. Blanda samman allting i en stekpanna/kastrull, och värm på hög värme under långsam omrörning, se till att alla mandlar blir vända i massan
Bred ut mandlarna i en ugnssäker form. Rör runt bland mandlarna efter halva tiden. Blanda mandlar, florsocker och vatten med en trägaffel i en liten tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.