Smoothie är mycket inne just nu, vad gäller fasta eller viktminskning. Du kan göra nyttiga smoothies med väldigt olika rå varor och denna smoothie är bra exempel på
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Här kommer ett tips på en jätte enkel och god jordnötssås som är jätte god till kycklingspett eller som här där jag serverade det ihop med friterad kyckling
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Nyligen kom jag i kontakt med Erica Palmcrantzs produkter, då jag besökte Bra Mat Mässan. Erica jobbar med att sprida kunskap och inspiration om raw food och utöver hennes kokböcker säljer hon även en del så kallade superfoods
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.