Beror väl på med vad och hur mycket träden besprutas, känner inte till hur det är med det. Fräs lök och spenat i smör, mixa tillsammans med örtkryddor och en del av buljongen
Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med strösocker, vaniljsocker och sirap. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Mät upp alla torra ingredienser för sig och tillsätttill degvätskan. Folk uppskattar bland annat att de är så enkla att baka och att de verkligen liknar “vanligt” bröd
Tillsätt resten av degvätskan, samt olja, honung, ägg, och havregryn eller hirsflingor. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat fleragånger med lite variationer
Blanda i de båda mjölsorternatills du har en deg. Naturligt glutenfria mjölsortersuger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Lista alternativ sirap och sötning. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Tunnbrödet finns redan på bloggen men lägger upp det en gång till då det var ett av de tidigaste recepten in på sidan och jag vill gärna lyfta fram det igen
Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Funkar lika bra i matpaj som tilldessert skulle jag vilja påstå. I lördags blev det bland annat västerbottenpaj på buffébordet, och min slog den som var gjord på vetemjöl med hästlängder förstod jag det som
Nu är det snart jul igen och här kommer en liten julklapp tiller alla i förväg. Det här receptet på naturligt glutenfria lussekatter, ger en saftig glutenfri saffransdeg utan mjölmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.