Blanda 5 dl mjöl, torrjäst, salt och socker i en bunke. Häll över ljummen mjölk och smält smör. Om du använder färsk jäst rör du ut den först i mjölken
lite mer vetemjöl efter hand så degen går att knåda utan att den kladdar alltför mycket på fingrarnaDegen skall INTE jäsa utan tillagas direktDela degen i 6 lika stora bitarAnvänd mycket mjöl när du kavlar ut varje degklump till ett platt tunnbröd
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.