Varmrätter

Varmrätter

  • 45 Recept
Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra) 1 gul lök 250 g champinjoner rapsolja (till stekning) 3 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 dl vatten, hett 1 msk worcestersås (valfritt) 2 tsk dijonsenap 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 dl crème fraîche 1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella

Gnocchi med krämig tomatsås och mozzarella

1 gul lök 5 klyftor vitlök 4 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 krm chiliflakes 1 msk vitvinsvinäger 2 förp hela konserverade tomater (skalade) [800 g] salt peppar 500 g gnocchi (färsk) 2 mozzarellaostar 1 kruka färsk basilika
Renskavsgryta med lingon

Renskavsgryta med lingon

Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker
Tareqs krämiga kycklingpasta

Tareqs krämiga kycklingpasta

100 g grönkål (eller svartkål) 100 g champinjoner 1 klyfta vitlök ca 400 g kycklingfilé, eller lårfilé (utan skinn) ca 1 msk smör flingsalt svartpeppar, nymalen 3 dl vispgrädde 0,5 citron, finrivet skal 2 tsk citronsaft, färskpressad
Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

4 port sushiris 4 skiva fläskkarré [ca 600 g] 2 msk japansk soja 0,5 msk rörsocker 1 msk sesamolja 1 msk ingefära, finriven 1 klyfta vitlök 1 spetskål 1 dl majonnäs 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade 1 msk ingefära, finriven 1 msk japansk soja 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
Koreansk bbq med het karré

Koreansk bbq med het karré

4 skivor fläskkarré [á 200 g köp hel bit fläskkarré 800 g] 4-5 kungsmussling, i tjocka skivor (eller portabello) 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad rapsolja, till stekning
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar