Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Fick frågan om jag inte kundelägga upp receptet på stompa och visst kan jag det. Stompa5 dl filmjölk1 ½ dl sirap2 tsk anis2 tsk salt2 tsk bikarbonat1½ liter (15 dl) rågsikt Blanda alla torra ingredienser i en
Så kom då sommaren till oss, äntligen kan man lägga bort vinterjackan som hittills åkt på under de kalla kvällspromenaderna, nu är solstolarna framtagna och avdammade, benen är rakade och bikinin är provad för första gången i år
stompa längst in i frysen som vi åt till frukost. Stompa5 dl filmjölk/fil (A-fil är godast)1 ½ dl sirap2 tsk anis2 tsk salt2 tsk bikarbonat1½ liter (15 dl) rågsikt
Torskryggen har fått smak av citronskal och bakas i ugn till 42 grader. Den har fått sällskap av mjäll kokt purjolök och ett mustigt stomp på potatis, persiljerot och blomkål samt en beurre blanc på brynt smör
Det går snabbt och enkelt att baka Stompa. Är som tunna, mjuka hällakakor som gräddas i stekpanna. Det går också bra att grädda ute över eld på en slät häll
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Blanda socker, jäst, hjorthornssalt samt bikarbonat med smör- och mjölkblandningen, rör ut jästen väl
Stompa är något som jag ätit ett flertal gånger under min uppväxt, dock inte hemma. Stompa. Det är så lättbakat och gott och smaken är verkligen speciell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.