120 g
smörSätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Igår gjorde jag en Janssons frestelse med rättika istället för potatis. Janssons frestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Janssons frestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för Janssons Frestelse. Täck din Jansson med ett lager aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.