Sticky mushrooms
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • matolja
  • 1 ostronskivling
  • 1 shiitakesvamp
  • 1 majsstärkelse
  • 1 sesamolja
  • 1 vitlök
  • 1 ingefära
  • 1 råsocker
  • 1 risvinäger
  • 1 soja
  • 1 sriracha chilisås
  • 1 salladslök
  • 1 rostade sesamfrön1. Dela ner svampen i mindre bitar och doppa den hastigt i vatten och låt rinna av.2. Vänd ihop svampen med majsmjölet och sprid ut den lite så den inte klibbar ihop.3. Stek svampen i matoljan på medelhög värme tills den fått färg och blivit krispig, lyft och låt den rinna av lite på ett papper eller i en sil.4. Hacka vitlöken och ingefäran fint och fräs i samma panna som tidigare, gå ner med resterande ingredienser och låt koka ihop. 5. När såsen blivit simmig och lite klistrig vänd ner svampen så såsen täcker runt om svampen. Servera med finskuren salladslök och eventuellt rostade sesamfrön.TipsDetta är ett gott och enkelt tillbehör till en större måltid men funkar också toppenbra tillsammans med en skål ris som helt egen vegetarisk snabbmat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.