1 rostade
sesamfrön1. Dela ner svampen i mindre bitar och doppa den hastigt i vatten och låt rinna av.2. Vänd ihop svampen med majsmjölet och sprid ut den lite så den inte klibbar ihop.3. Stek svampen i matoljan på medelhög värme tills den fått färg och blivit krispig, lyft och låt den rinna av lite på ett papper eller i en sil.4. Hacka vitlöken och ingefäran fint och fräs i samma panna som tidigare, gå ner med resterande ingredienser och låt koka ihop. 5. När såsen blivit simmig och lite klistrig vänd ner svampen så såsen täcker runt om svampen. Servera med finskuren salladslök och eventuellt rostade sesamfrön.TipsDetta är ett gott och enkelt tillbehör till en större måltid men funkar också toppenbra tillsammans med en skål ris som helt egen vegetarisk snabbmat.
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är svårt att sätta finger på exakt konsistens, annat än att den är väldigt sticky. Kvällens oändligt långa att göra lista börjar sakta ta sig och jag tror vi börjar närma oss något som skulle kunna klacifiseras som klart
Riv vitlök och ingefära i en skål. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan)
Idag är det kanelbullens dag och det måste vi naturligtvis fira med de absolut godaste kanelbullar som finns (enligt mig) nämligen 'sticky cinnamon buns'
Den här gången körde vi revbenen först i tryckkokare, lät dem svalna, täckte dem med torr rub, grillade dem på kolgrillen och till sist fick de ett tjockt lager sticky glace innan de gratinerades i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.