Rör ner peston, örtsaltet och svartpepparn. Då var det måndag igen och en ny arbetsvecka för mig. Den här kalasgoda tomatsåsen med champinjoner och röd pesto är precis en sådan rätt
Skiva champinjonerna och rödlöken. Häll av vattnet och spola hastigt i kallt vatten. Blanda pastan med pesto, champinjoner, broccoli, sockerärtor, rödlök och kräftstjärtarna
flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Peston är en riktig höjdare. För lite inspiration tänkte jag bara visa vad jag hade gjort för smått och gott när min systerson kom på spontanbesök förra söndagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.