Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och gnugga av så mycket skal du kan genom att lägga nöttern i en torr och ren handduk och gnugga runt ett tag
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Grönkål har många hälsofördelar och innehåller massvis med vitaminer, mineraler och aminosyror
4 400 g falukorv 400 g färsk gnocchi 3 msk smör 150 g skuren grönkål 1 dl rostade hasselnötter 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Till servering riven parmesanost grovkornig senap Lägg till i inköpslistan
Lägg torskfiléerna på en bädd av grönkåloch rödlök. Stek grönkålen torr i stekpanna, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta rödlöken
Blanda ner all Pesto från burken. Skala och skär rotsakerna i skivor. Skär även sellerins gröna "blad" i mindre delar och purjolökens blad klipps eller skärs i smala bitar
Det blev baguetteskivor, kex, tapenade, egengjord pestopå cashewnötter, tomat- och mozzarellasallad, oliver, italienskt salami, brieost och såklart lite choklad
I brist påpesto så blev det en snabbvariant till middagssalladen, grovt hackad mandel, persilja, vitlök, riven västerbottensost och en god olivolja så är du där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.