Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. Till det riktigtlena, möra och smakrika köttet gjorde jag ett kolhydratsfritttillbehöri form av julienneskurnastrimlor av en fet zucchini samt tre morötter
salt & vitpeppar. Salta & peppra. Man kan äta risotton som ensamrätt, med till exempel bladspenat. Okej, jag erkänner att det kanske är liteomständlig mat för en måndag – men det är härlig vardagslyx
Salt&peppar. Polenta är lika lätt att göra som vanlig gröt, men den kräver samma uppmärksamhet som risottto - det vill säga att du vaktar den och rör om då och då
4 cl citronjuice eller limejuice. 37,5 flaska torrt mousserande vin som prosecco, cava, cremant, champagne eller sekt. 8-10 isbitar eller 2-4 dl krossad is. 4 skivorcitron eller limetillgarnering
Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger migmöjlighet att vidgamina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
Mat & Bak /. Måndag och ledig, började med ett besök hos barnmorskan och allt var bra. Gravid /. Efteråt träffade jag mamma som ville ha smakråd på färg och tapeter till köket
Mousserande fördrink, smidig att ha förberedd i en kanna. 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte 2 dl konc lättdryck hallon/persika 75 cl kylt mousserande vin eller alkoholfricider 200 g frysta bär t ex hallon 3 i klyftor persikor 0,5. - Läs hela inlägget här 1 liter kylt te med smak av persika eller annat fruktte. 75 cl kylt mousserande vin eller alkoholfricider. 3 i klyftor
I och med kolhydrat-fetthysterin de senaste åren har morötterna ibland på något sätt lyckats bli anklagade för att innehålla mycket socker, vilket är ett totalt missförstånd
Det här är en rätt vi brukar ha på vår restaurangmeny på jobbet som jag bara måste tipsa er om , en riktigtlyxig rotfruktslasagne med en sås som smakar av senap
Denna vecka inföll den vegetariskamiddagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Som ni kan se på bilden blev det dock mer ”kikärtsbollar”, men det låter intelikaaptitretande tycker jag
Tänk vad lite blå färg på himlen och en stor gul prickimitten kan göra för humöret. Människor ler lite mer mot varandra, livet känns lite lättare och batterier laddas inför hösten
På måndagar brukar det ofta passa bra med något snabblagat och då funkar vegetarisk mat bra för mig. Idag blev det en tvist på svensk husmanskost där de älskade plättarna fick möta baljväxterna för en mättande klassiker
Fish tacos är tydligen en gammal fast food anrättning som gillas av många i USA. Därav en rätt som man försöker göra om till en hälsosam rätt istället på många bloggar
I detta recept. W elektricitet. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (minfavorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Köttfrimåndagigen. Jag tycker det är spännande att experimentera med vegetariska rätter, men jag måste säga att jag är lika glad på tisdagen när jag inte har några restriktioner längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.