Samuel ifrågasatte även varför vi helt plötsligt skulle äta en massa konstigvegetarisk mat och han verkade inte nöjd medminutläggning om miljövinster och djuraspekter
I samarbete med Bra mat hemma. Mat & bak -. kampanjer/sponsrade inlägg. Familjekassens första middag blev fiskgratängmed smak av tomat, serverad med pasta
Inför veckans köttfriamåndag, bjuder jag på en enkel men smakrikbroccolisoppamed just mögelost. Det är något specielltmed den krämiga osten och de små mögelbitarna…egentligen låter det inte klokt att man äter mögel men gott är det och lite spännande
Lyxade till det med mozzarella från Zeta, hade tur och hittade för första gången ibutiklaktosfri. Imåndags gjorde jag hawaiipizza från grunden tillmiddag, blev riktigt gott
Du kan naturligtvis toppa pizzanmed vad du vill, så länge det är grönt om du nu kör en köttfri dag. Det ger migvegetariskautmaningar varje vecka och det är kul att experimenteramed endast gröna råvaror
I helgen började vifaktiskt prata om det här med att äta vegetariskt en dag i veckan. Ta potatis- och löksoppa till exempel, gör du den utan animaliska produkter i så är den tom vegansk
Som tillbehör blev det nättkokta primörer - persiljerot, sockerärtor och morötter iolika färger. I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om
Krydda med salt, svartpeppar, riven muskotnötkrydda och ett par tag från "forest-blend"-kvarnen. Favoriträtten har blivit en superenkel pastarätt med spenat och champinjoner
En annan bra sak medindisk mat är att många rätter blir alldeles utmärkta som veg-varianter. De brukar finnas på Ica och Hemköp och är något helt annat än andra mediokrahalvfabrikat
Meatfree monday med en gräddigvegetarisk pastasås. Riktigt god. Lägg ibroccolibuketter, grädde, crème fraiche, citronsaft, buljong och krydda sedan med salt, peppar och timjan
En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Perfekt att laga de dagar du vill äta något riktigt gott utan att stå i köket allt för länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.