Danska rundstykker Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig Hemmets Journal
Sirapsrutor Jag hade filmjölk som höll på att bli gammal så jag tänkte att den borde ju funka bra att baka sirapsrutor med Bakglädje
Frukostbröd med havre Ingredienser Portioner. 16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Hembakat rostbröd Hittade detta recept på tidningen Hembakats hemsida och har sedan min vana trogen gjort lite ändringar i receptet Kaksmulan - En bakblogg
Ostkorgar med skaldjursröra toppade med färska räkor Ostkorgar. Ta en halv deciliter ost per korg. Använd en stekpanna med teflon och smält osten på svag värme tills den går ihop www.koket.se
Rågsiktslimpa Ingredienser 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl Brun farin (farinsocker) 1/2 msk salt 2 st Ägg 1 kg Rågsikt (1,8 liter) www.recept.com
Godaste matbrödet Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn. Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens Toves kök
Mjuka och goda rågsiktsbullar med russin Dessa mjuka och fluffiga rågsiktsbullar med russin är faktiskt så pass goda att jag brukar äta dem, utan smör och pålägg, som en slät bulle till fikat Toves kök
Bröd med lingonsylt, frön och nötter Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka Vego Inspira
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.